Gulyás Katalin festőművész

Három éve, 2017 óta élek Budapesten. Előtte Debrecenben, gyermek és A képhez tartozó alt jellemző üres; Kiállításon.jpg a fájlnévközépiskolás koromban sokat tartózkodtam Berettyóujfaluban.

2018 januárjától vagyok tagja a Kőbányai Képző és Iparművészek Egyesületének.

Gyermekkorom óta vonz a festés, szinteminden kreatív tevékenység, maga a képzőművészet.

Már kisebb koromban sok dicséretet kaptam tanáraimtól,de a berettyóújfalui szakközépiskolában egyre nőttérdeklődésem és aktivitásom, tanárom Bényi Árpád festőművész segítségével. Kitágította számunkra a világot, megismertük a különböző irányzatokat, melyek közül hozzám az impresszionizmus állt, s áll ma is legközelebb. Abban az időben tanár úr a „sötét korszakát” élte, de nem erőltetett ránk hasonlót. Sokat köszönhetek neki, és feleségének Lenkének, aki később kolléganőm is volt a Gyermekvárosban.

A főiskolán /Óvóképző Hajdúböszörmény/

Bíró Ferenc, (festő) Szilágyi Imre (grafikus) és Fekete János (festő) voltak a tanáraim.  Irányításukkal tőlük is sok tapasztalatot szereztem, és sok pozitív visszajelzést kaptam. Leginkább Bíró Ferenc akvarelljei hatottak rám, én is többnyire ezzel dolgozom. A témában is talán az ő munkái inspiráltak, a természet, a vízpartok, a fák a kedvenceim.

A rendszeres festésben főiskola után kissé hosszú szünetet tartottam, elsődleges volt a gyermekeim nevelése, és a „karrier” építés. Persze ez idő alatt is készült néhány munkám, ezek többnyire ajándékok voltak a családtagoknak, az akkori baráti körömnek, no meg átadtam más jellegű kreatív tapasztalataimat másoknak, főleg gyermekeknek, amelyeket többnyire nyári alkotó táborokban szereztem.

A rendszeres festést selyemfestéssel kezdtem, ill. folytattam. Vonzott és kihívást jelentett számomra a lehelet-vékony hernyóselyem, és a selyem-festék különleges világa. Két egyéni kiállítás is született ezekből a munkákból.

Majd újból előkerült az akvarell, melynek ragyogása visszavonzott, de készült néhány akril és olaj képem is.Ekkor Debrecenben Tarnóczi József festőművész tanácsaira hallgattam, aki nagy pedagógiai tudással jelezte a pozitív és negatív véleményét is.

Az évek során stílusom változik és remélem fejlődik is. A stílusomat kísérletezés is jellemzi, próbálgatom mi működik egymással, és mi nem, valamint más művészek véleménye, hatása is befolyásolják az elkészült munkákat.

Önálló kiállításai
Válogatás csoportos kiállításaiból

A KKIE csoportos kiállításai

Kapcsolat a művésszel

kataling3@gmail.com

Gyulyás Katalin alkotásaiból

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.