Küldetésünk

A Kőbányai Képzőművészek és Iparművészek Egyesületének küldetése:

A Kőbányai Képzőművészek és Iparművészek Egyesületének (KKIE) célja a helyi művészeti élet fellendítése, a közösségépítés és Kőbánya méltó képviselete a hazai és a nemzetközi kulturális életben.

Az 1998-ban alapított és ma 44 tagot számláló KKIE működései feltételeit a Kőbányai Önkormányzat és a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ biztosítja.

A KKIE keretében dolgozó festő-, grafikus-, szobrász-, ötvös-, textil- és fotóművészek számtalan stílusirányzatot képviselnek.

A tagok közt egyaránt megtalálhatók Munkácsy-díjas, Ferenczi Noémi-díjas, Derkovits-, valamint „Europa Nostra”-díjas alkotók, de pályakezdő művészek is.

A KKIE 2020 óta rendelkezik egy, részben a művészek által felújított Alkotóházzal a Halom utca 37/b szám alatt. Ez a közös műhely egyszerre szolgál nyitott műteremként, raktárként és közösségi térnek. A KKIE-t jellemző befogadó szemlélet nemcsak a stílusokra, a változatos szemléletmódra és új technikákra vonatkozik, hanem a belföldi és esetleges külföldi cserekapcsolatokra való nyitottságra is.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.